Řízení lineárního pohonu detekcí pohybu objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se věnuje detekcí pohybu a řízení lineárního pohonu. Práce je rozdělena na část teoretickou, kde je především popsána a vysvětlena část ultrazvukových senzorů a lineárních pohonů včetně typů jednotlivých lineárních pohonů. V praktické části je uvedeno samotné řešení, jak po hardwarové stránce tak i po stránce softwarové. Tato část tedy obsahuje systémový návrh společně s vývojovými diagramy a zjednodušeným 3D návrhem konstrukce na konci práce je poté uvedena ukázka finální konstrukce.
The diploma thesis deals with motion detection and linear drive control. The diploma thesis is divided into a theoretical part, where the part of ultrasonic sensors and linear actuators, including the types of individual linear actuators, is mainly described and explained. The practical part presents the solution itself, both in terms of hardware and software. This part therefore contains the system design together with the flowcharts and the simplified 3D design of the structure. At the end of the work is given a sample of the final structure.
Description
Citation
NOVOTNÁ, E. Řízení lineárního pohonu detekcí pohybu objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Martin Augustynek, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) Ing. Filip Plešinger, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Mézl položil otázku: Uvažovala jste nad jinou technologií, než je ultrazvuk? Mění se rychlost kontinuálně se vzdáleností? Ing. Plešinger položil otázku: Provádíte filtraci příchozích hodnot? Ing. Čmiel položil otázku: S jakou frekvencí měříte vzdálenost? Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO