Návrh, virtuální simulace a příprava výroby jednoúčelového stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit jednoúčelový stroj, který bude sloužit jako obsluha kávovaru. V teoretické části je nastíněn koncept konstrukce stroje a jeho funkce. Dále jsou vybrány jednotlivé komponenty na základě specifikovaných požadavků. V praktické části je popsán konstrukční návrh stroje a simulace v softwaru Siemens NX s balíkem Mechatronics Concept Designer. Pro reálně sestavený stroj je poté vytvořeno softwarové řešení pro mikrokontroler ESP32. Toto softwarové řešení je připraveno pro řízení z hierarchicky nadřazeného systému. Funkce stroje je otestována pomocí testovací aplikace vytvořené pro tento účel.
This thesis aim is to design a construction of single-purpose machine that will serve as a coffee machine operator. The theoretical part describes the concept of the machine design and its functions. Then the individual components are selected based on the specified requirements. The practical part describes the machine design and simulation in Siemens NX software with Mechatronics Concept Designer package. A software solution for the ESP32 microcontroller is then developed for the real machine. This software solution is ready to be controlled from a hierarchical higher-level system. The function of the machine is tested using a test application developed for this purpose.
Description
Citation
ZLÁMALÍK, J. Návrh, virtuální simulace a příprava výroby jednoúčelového stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Marcoň, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Martin Čala, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy oponenta i doplňující otázky komise: Válečkový dopravník je pasivní? Jaká je celková koncepce stroje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO