Návrh integrátoru Gm-C pro využití v asynchronních modulátorech delta-sigma

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá studiem návrhu integrátorů Gm-C vhodných do asynchronních delta-sigma modulátorů. V teoretické části práce je popsán princip synchronních a asynchronních modulátorů Delta-sigma. Samostatná kapitola je věnována integrátorům používaných v modulátorech Delta-sigma. Další samostatná kapitola je věnována transkonduktorům a problematice linearizaci. V praktické části byly vybrané obvody realizovány v technologii I3T80 a ověřeny v simulátoru Spectre.
This thesis deals with the study of the design of Gm-C integrators suitable for asynchronous delta-sigma modulators. The theoretical part of the thesis describes the principle of synchronous and asynchronous delta-sigma modulators. A separate chapter is devoted to integrators used in Delta-sigma modulators. Another separate chapter is devoted to transconductors and linearization problems. In the practical part, selected circuits were implemented in I3T80 technology and verified in Spectre simulator.
Description
Citation
KEKELÁK, M. Návrh integrátoru Gm-C pro využití v asynchronních modulátorech delta-sigma [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Bloudíček, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO