Třífázový střídač zakumulátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem této práce je návrh měniče napětí a 3fázového střídače. Finální měnič bude schopen dodání 3fázového výstupního napětí s volitelným průběhem, primárně však harmonickým sinusovým. Měnič bude mít nastavitelné napětí (amplitudu sinusoidy) v určitém rozsahu a stejně tak i možnost drobné korekce výstupní frekvence a posunu fází tak, aby bylo možné generovat například dvou fázovou 120 V rozvodnou síť nebo jiný testovací průběh.
The topic of this work is the design of a voltage converter and a 3-phase inverter. The final converter will be able to supply a 3-phase output voltage with a selectable waveform, but primarily a harmonic sinusoidal. The inverter will have an adjustable voltage (sinusoidal amplitude) in a certain range, as well as the possibility of a small correction of the output frequency and phase shift so that it is possible to generate, for example, a two-phase 120 grid or other, test course.
Description
Citation
MIKULKA, M. Třífázový střídač zakumulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Bloudíček, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO