Návrh nízkonapěťového napájecího a referenčního bloku založeného na teplotně stabilní napěťové referenci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a vyhodnocením čtyř rozdílných obvodových řešení, které se používají pro konstrukci stabilního referenčního napětí. V literatuře se tyto obvody označují pod pojmem bandgap reference a v této práci je rozebrán princip jejich činnosti. Na základě dosažených výsledů bylo vybráno jedno obvodové řešení, na jehož základě bylo navrženo zařízení obsahující osm referenčních napětí o hodnotách (0,8; 1,0; 1,2; 1,5; 1,8; 2,0; 2,5; 3,3) V a jedno napájecí napětí, kterému lze pomocí binárního kódu přiřadit jednu z hodnot referenčního napětí. Toto zařízení obsahuje zdroje čtyř referenčních proudů o hodnotách (1; 2; 4; 8) µA.
This diploma thesis deals with the analysis and evaluation of four different circuit solutions that are used to construct a stable reference voltage. In the literature, these circuits are referred to as bandgap references, and this thesis discusses the principle of their operation. Based on the achieved results, one circuit solution was selected, which forms the basis of the designed device containing eight reference voltages with values (0.8; 1.0; 1.2; 1.5; 1.8; 2.0; 2.5; 3.3) V and one voltage supply, to which one of the reference voltage values can be assigned using a binary code. This device contains sources of four reference currents with values (1; 2; 4; 8) µA.
Description
Citation
ZWIENER, J. Návrh nízkonapěťového napájecího a referenčního bloku založeného na teplotně stabilní napěťové referenci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Otáhal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále zodpověděl otázky členů komise: Byly provedeny corner simulace? Jak výstupní buffer ovlivňuje šum výstupního napětí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO