Obrazová a video interpretace zvukových dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá obrazovou a video interpretací zvukových dat. Zaobírá se časově proměnnými parametry zvukového a hudebního signálu a jejich analýzou. Zkoumá různé přístupy k obrazové a video interpretaci zvukových dat a její vývoj. V práci dochází k realizaci obrazové a video interpretace pomocí různých softwarových nástrojů a odlišných metod. V závěru práce je nastíněn možný vývoj audiovizuální produkce pomocí nejnovějších nástrojů.
This work deals with image and video interpretation of sound data. It focuses on time variant parameters of sound and musical signal and its analysis. Different approaches of image and video interpretation of musical data and its evolution is investigated. The work consists of realisation of image and video interpretation using different software tools and methods. Possible development of audio-visual production using latest tools is predicted.
Description
Citation
MILOTA, V. Obrazová a video interpretace zvukových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Doc.Ing.MgA. Ondřej Urban, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Libor Husník (člen) MgA. Jan Kavan, Ph.D. (člen) Ing. Matěj Ištvánek (člen)
Date of acceptance
2022-06-09
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Jakým způsobem byste zjistil tempo či barvu hudebního signálu? Jaké parametry zvukového signálu využívají vámi v práci zmiňovaná řešení? Otázky komise: Jakou metodu byste využíval pro výpočet tempa hudební nahrávky? Je vhodné používat DWT, jak tvrdíte? Pracoval jste s omezením enginu na jednoduchou přesnost floatu? Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO