Software pro úpravu zvukového signálu pro ozvučování více reproduktorovými soustavami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na vytvoření aplikace pro úpravu zvukového signálu využitelnou při ozvučování více reproduktorovými soustavami, která umožňuje v reálném čase provádět jednoduché zpracování signálu jako například inverzi polarity signálu nebo zpoždění v rozsahu jednoho až několika tisíc vzorků. Diplomová práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První kapitola obsahuje teoretické znalosti potřebné k vypracování praktické části, například principy číslicového zpracování signálů. Ve druhé kapitole je přehled zdrojových souborů a jejich obsahu a také princip činnosti nejdůležitějších tříd a funkcí. V poslední kapitole je aplikace popsána z pohledu uživatele a slouží jako uživatelský manuál. Je zde vysvětleno ovládání aplikace pomocí grafických prvků a nastavení zvukového zařízení.
This master’s thesis focuses on creating audio editing software for multi-speaker systems which can be used for real-time signal processing, such as polarity inversion or delay ranging from one to several thousand samples. The thesis is split into three main chapters. The first chapter contains theoretical knowledge required for development of audio software, for example principles of digital signal processing. The second chapter comprises of an overview of the source files and descriptions of several significant classes and functions. The last chapter is intended as a user guide, therefore it contains instructions on how to operate the software via the user interface.
Description
Citation
SVĚRÁK, J. Software pro úpravu zvukového signálu pro ozvučování více reproduktorovými soustavami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
prof. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (předseda) doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (člen) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen) Ing.MgA. Edgar Mojdl, Ph.D. (člen) Ing. Štěpán Miklánek (člen)
Date of acceptance
2022-06-09
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: 1. Z čeho vyplývá potřeba individuálních zpoždění signálu pro jednotlivé reproduktory při Sound System designu? 2. Jaký vliv na spektrum zpožděného signálu mají jednotlivé typy interpolací, které uvádíte v teoretickém úvodu? 3. Proč nebyl implementován parametrický ekvalizér? Doplňující otázka komise: Jak funguje lineární interpolace? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO