Studie koncepce změn výrobního procesu na základě přístupů k možné digitalizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce popisuje současnou situaci v podniku z hlediska digitalizace a automatizace výrobního procesu a následně předkládá návrh opatření a zlepšení, která respektují zásady štíhlé výroby a mají za úkol napomáhat konkurenceschopnosti a dosahování strategických cílů podniku. Součástí práce je také definování podmínek nezbytných pro realizaci těchto opatření a přínosů daných opatření
The diploma thesis describes the current situation in the company in terms of digitization and automation of the production process and then presents a proposal for measures and improvements that respect the principles of lean manufacturing and aim to help competitiveness and achieve strategic goals of the company. Part of the work is also to define the conditions necessary for the implementation of these measures and benefits of the measures.
Description
Citation
HORÁK, R. Studie koncepce změn výrobního procesu na základě přístupů k možné digitalizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) doc. Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Mucha, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno. Otázky oponenta - zodpovězeno. Ing. Jana Hornungová, Ph.D. - V práci se zmiňujete o nákladech, které společnost ušetří (odpovídají výši hrubé mzdy). Počítal jste i s mzdovými náklady zaměstnavatele? Zodpovězeno. Ing. Martin Mucha, Ph.D. - V práci uvádíte obecný návrh robotizace. Jaké by bylo financování robotizace? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO