Technologické podnikání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se věnuje problematice technologického rozvoje podniku Zeman model. Na začátku jsou definována teoretická východiska diplomové práce. Tyto poznatky jsou využity především v analytické části, kde jsou po představení podniku provedeny analýzy – 7S, Porter a SWOT. Na základě SWOT analýzy jsou vytvořeny 3 konkrétní návrhy. Jedná se o zavedení nových technologií vakuového odlévání a 3D tisku, a také o tvorbu webových stránek. Zavedení nových technologií je doplněno o ekonomické hodnocení. Diplomová práce je zakončena harmonogramem implementace.
This master thesis is focused on the technological development of company Zeman model. At the beginning are defined the theoretical premises of this thesis. This knowledge are used mainly in the analytical part, where after introducing the company, the analyses - 7S, Porter and SWOT – are made. Based on the SWOT analysis, 3 specific proposals are created. These are the introduction of new vacuum casting and 3D printing technologies, and the creation of a website. The introduction of new technologies is accompanied by an economic evaluation. The master thesis is finished with an implementation schedule.
Description
Citation
ZEMAN, O. Technologické podnikání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Kuba, DiS. (člen) Ing. et Ing. Kateřina Procházková, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2022-06-09
Defence
Vedoucí práce - odpovězeno Oponent práce - odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. Je to Váš rodinný podnik? Chybí citace v analýzách. Ve vztahu k rizikům máte analýzu rizik a tabulku o pravděpodobnostech dopadu, odkud to víte, postrádám teorii k oblasti řízení rizik. Ing. Karel Kuba, DiS. Zabýváte se výtobou a prodejem? Cíl rozvoje je zabezpečit zdroj nedostatkového materiálu a udělat si obchod a prodávat dále? Je více zájem o 3D tisk nebo o produkty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO