Návrh opatření pro strategický rozvoj podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V této diplomové práci se zabývám návrhem opatření pro strategický rozvoj podniku, konkrétně autoškoly Školy řízení. Rozvojovou myšlenkou je půjčování výcvikových vozidel osobám mimo autoškolu. Práce je rozdělena na tři části. První část práce je zaměřena na literární rešerši k nalezení teoretických východisek pro oblast strategického managementu, tvorby strategií, tvorbě business plánu a je základem pro analytickou část. V druhé části práce se zabývám analýzou vlivu okolí na chod Školy řízení a také analýzou jejího dosavadního vývoje a vyhodnocením těchto vlivů. Dále jsou zhodnoceny bariéry působící na rozvojovou myšlenku. V poslední, návrhové, části je pak zkompletována celková strategie a navržen business model půjčování výcvikového vozidla.
This masters thesis is focused on a proposal of measures for strategic development of company, specifically the driving school Škola řízení. The idea behind it is to rent training vehicles to people outside the driving school. The thesis is divided into three parts. The first part of the work is focused on literary research to find the theoretical basis for strategic management, strategy creation, business plan creation and is the basis for the analytical part. In the second part of the thesis I deal with the analysis of the influence of the environment on the operation of the company and also with the analysis of its current development and evaluation of these influences. Barriers to the development idea are also evaluated. In the last, design part, the overall strategy is completed and a business model for renting a training vehicle is proposed.
Description
Citation
ŠTĚPÁN RÁŽOVÁ, I. Návrh opatření pro strategický rozvoj podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dagmar Řešetková, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-09
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno Otázky komise: Ing. Dagmar Řešetková, Ph.D.: Uvažovalo se využít cvičiště i pro budoucí řidiče? Resp. je to legislativně možné? - zodpovězeno Ing. Veronika Bumberová, Ph.D.: Proč je business model na str. 110 součástí návrhové části? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO