Analýza nákladů na jakost a příčiny jejich vzniku v malém výrobním podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V této diplomové práci byla řešena problematika nákladů na jakost v malé rodinné firmě zabývající se kovovýrobou. Daný problém byl řešen pomocí rozšířeného modelu PAF, který byl použit pro klasifikaci nákladů na jakost u výrobce, a také s využitím Ishikawa diagramu pro zjištění příčin a důsledků. S využitím zmíněného modelu a Ishikawa diagramu byly zjištěny jisté nedostatky, které v návrhové části byly odstraněny či redukovány, což pro firmu znamenalo snížení nákladů na jakost. Zadavatelem této práce byl management firmy, který využije výstupy této práce v praxi
In this diploma thesis, the issue of quality costs in a small family company dealing with metal production was solved. The problem was solved by the extended PAF model, which was used to classify the cost of quality of the manufacturer, as well as using Ishikawa diagram to determine the causes and consequences. Using the model and Ishikawa diagram, certain shortcomings were identified, which were removed or reduced in the design section, which meant a reduction in quality costs. The contracting authority of this work was the management of the company that uses the outputs of this work in practice.
Description
Citation
ANDRÝSKOVÁ, J. Analýza nákladů na jakost a příčiny jejich vzniku v malém výrobním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-09
Defence
Otázky vedoucího práce - zodpovězeno Otázky oponenta práce - zodpovězeno Otázky členů komise - prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. - Jak se firma vyrovnala se současnou situací růstu cenových vstupů, růstu cen? Byli zákazníci ochotni snížit standart kvality výrobků? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO