Simulace prototypu rýhovacího zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce bylo provedení simulace a pevnostního výpočtu prototypu přídavného rýhovacího zařízení. Nejprve byl proveden rozbor prototypu a byly zjištěny silové a momentové účinky. K vytvoření simulace byl použit program MSC Adams View, Dále byla provedena pevnostní analýza v programu MSC Apex Jaguar. Na základě provedených výpočtů byla provedena změna konstrukce prototypu. Součástí práce je výkresová dokumentace.
The aim of this thesis were a simulation and an analysis of the construction of a prototype of additional trencher equipment. At first an analysation of a prototype and a calculation of load states was made. A simulation was made in a multi body system in program MSC Adams View. According to load states was made a stress analysis in program MSC Apex Jaguar. All acquired results were analysed and according to them changes were made to the frame construction. Part of this thesis contains drawings documenting.
Description
Citation
POLÁK, V. Simulace prototypu rýhovacího zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) prof. Štefan Čorňák, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Nezbeda (člen) Ing. Jiří Štoček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Diplomant úspěšně obhájil svou závěrečnou práci před členy státnicové komise. Diplomant odpověděl na tyto otázky zkušební komise ke své závěrečné práci: 1) Na obr. 11 je vidět na konci ramene kulatá díra pro uchycení vodicího kola. Na obr. 15 má vodicí kolo středovou díru čtvercovou. Jak tento spoj funguje? "Odpovězeno" 2) V tabulce 12 je porovnání hmotnosti první verze návrhu a finálního návrhu. V kapitole 8.8 se však řeší možnost výroby zařízení z alternativního materiálu. Bylo by možné doplnit do tabulky 12 hmotnost při použití tohoto materiálu? "Odpovězeno" 3) Pro jaký typ zeminy je dané zařízení navrženo? "Odpovězeno" 4) Typ - možnosti rýhovacích zařízení. "Částečně odpovězeno" 5) Vliv průtokové a objemové účinnosti hydromotoru na vnější charakteristiky momentů a otáček. "Částečně odpovězeno"
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO