Systém pro sledování struktury plastových obalů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Jedním z velmi aktuálních témat současné doby je zavádění principů udržitelného rozvoje a oběhového hospodářství. Česká republika v této oblasti přijala legislativní změny a zavázala se plnit stanovené cíle pro využitelnost komunálních odpadů. Tato práce se zabývá vývojem nástroje pro sledování produkce a struktury obalových odpadů v domácnostech. Princip nástroje spočívá v databázi a webové aplikaci pro uživatelský přístup k datům. Stěžejní částí práce je návrh zadání pro programátorské práce na zmíněném nástroji. Návrh spočívá ve stanovení logických souvislostí dat, jimiž jsou obaly v databázi popsány, ve specifikaci funkcí webové aplikace a ve vytvoření předlohy pro uživatelské rozhraní. Zadání bylo vytvořeno iterativně na základě testování dostupných nástrojů. Je popsán aktuální stav implementace návrhu.
One of the very current topics today is the implementation of the principles of sustainable development and the circular economy. The Czech Republic has adopted legislative changes in this area and has committed itself to meeting the set targets for the utilization of municipal waste. This work deals with the development of a software tool for monitoring the production and structure of packaging waste in households. The principle of the tool lies in a database and a web application for user access to stored data. The main part of the work is a draft of the assignment for programming works on the tool. The draft consists in determining the logical context of the data used to describe the packages in the database, in specifying the functions of the web application and in creating a template for the user interface. The assignment was created iteratively based on testing of available tools. The current state of implementation of the draft is described.
Description
Citation
BEJDÁK, J. Systém pro sledování struktury plastových obalů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Marcus Reppich (předseda) prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Jícha, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Turek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Dušan Hrabec, Ph.D. (člen) Ing. Radim Puchýř, Ph.D. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Byly zodpovězeny otázky oponenta závěrečné práce. Dotaz na možnosti recyklace různých druhů plastového odpadu a možnosti úpravy systému nakládání s odpadními obaly, zodpovězeno. Dotaz na práce navazující na závěrečnou práci a implementaci databáze, zodpovězeno. Dotaz a diskuze o zaměření předmětné databáze pro potenciální uživatele a motivaci spotřebitelů pro účast v databázi, zodpovězeno. Dotaz na zkušenosti získané při vypracování práce, zodpovězeno. Dotaz na cíle práce s důrazem na použité slovo "syntéza", zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO