Výroba nástěnného držáku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vhodným návrhem technologie výroby pro nástěnný držák, který bude sloužit jako polohovací systém reproduktoru. Součást je vyrobena z nelegované konstrukční oceli S 235JR o tloušťce 3 mm. Výrobní série je stanovena na 200 000 kusů za rok. Po zhodnocení možností výroby je zvolena technologie ohýbání a postupového stříhání, které jsou zkombinovány ve sdruženém nástroji. Následně je zvoleno nejvhodnější uspořádání součásti na pás plechu a zvolen svitek plechu, jako polotovar pro výrobu. Dále jsou provedeny technologické výpočty a zhotovena výkresová dokumentace nástroje. Na základě vypočtených hodnot je zvolen výrobní stroj Mecanica Exacta model CC250 od firmy Formetal s.r.o.
The bachelor's thesis deals with a suitable design of production technology for a wall bracket, which will serve as a speaker positioning system. The part is made of non-alloy structural steel S 235JR with a thickness of 3 mm. The production series is set at 200,000 pieces per year. After evaluating the production possibilities, the technology of bending and progressive cutting is chosen, which are combined in a combined tool. Subsequently, the most suitable arrangement of the part on the sheet metal strip is selected and the sheet metal coil is selected as a semi-finished product for production. Furthermore, technological calculations are performed and drawing documentation of the tool is made. Based on the calculated values, the production machine Mecanica Exacta model CC250 from the company Formetal s.r.o.
Description
Citation
FRIDRICH, L. Výroba nástěnného držáku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kocich, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Řiháček, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Při plánu výroby - co by se stalo, kdyby jste spojil operaci 4 s operací 5?otázka byla plně zodpovězena 2. Jaká je vzpěrná délka? otázka byla plně zodpovězena 3. Bude stačit nástroj držet na válcové stopce?otázka byla částečně zodpovězena
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO