Dva typy septických trinomů a jejich užití v hypereliptické kryptografii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je zaměřena na dva typy septických trinomů a z nich sestrojené hypereliptické křivky rodu tři. Práce obsahuje úvod do teorie hypereliptických křivek a divizorů, stejně jako potřebné pojmy a algoritmy pro jejich implementaci v hypereliptických kryptosys- témech. Je zde popsán princip hypereliptické kryptografie a představeny dva kryptosys- témy. Práce obsahuje množství příkladů, z nichž některé jsou naprogramovány v jazyce Python.
This thesis deals with two types of septic trinomials and genus three hyperelliptic curves constructed from them. It includes an introduction to the theory of hyperelliptic curves and divisors, as well as terms and algorithms necessary for their implementation in hyperelliptic cryptosystems. The principle of the hyperelliptic curve cryptography is presented along with two examples of cryptosystems. It also contains several exercises, some of which were programmed in Python language.
Description
Citation
FELCMANOVÁ, A. Dva typy septických trinomů a jejich užití v hypereliptické kryptografii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. RNDr. Miroslav Kureš, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jiří Klaška, Dr. (místopředseda) RNDr. Rudolf Hlavička, CSc. (člen) RNDr. Karel Mikulášek, Ph.D. (člen) Mgr. Jitka Zatočilová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Dotaz na možnosti systému Pythonu vůči dané problematice.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO