Digitalizace diagnostických dat z frekvenčních měničů s využitím technologie B&R Aprol Edge Controller

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce zpracovává problematiku sběru diagnostických dat z frekvenčních měničů s důrazem na využití B&R EdgeControlleru. Práce se zabývá komunikací mezi měničem a zařízením, dále ukládáním dat pro pozdější analýzu a vizualizací. V realizaci projektu je vytvořena demonstrační verze projektu. V tomto demu je vytvořena komunikace s měničem, pomocí protokolu Powerlink, dále logika pro historizací a v neposlední řadě vizualizace ve formě procesní grafiky a webových reportů.
Master thesis deals with the collection of diagnostic data from frequency converters using the B&R EdgeController. Thesis deals with communication between the inverter and the device, as well as data storage for later analysis and visualization. A demonstration version of the project is created in the project implementation. In this demo, communication with the inverter is created, using the Powerlink protocol, as well as logic for historization and, last but not least, visualization in the form of process graphics and web reports.
Description
Citation
MIČULKA, T. Digitalizace diagnostických dat z frekvenčních měničů s využitím technologie B&R Aprol Edge Controller [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) prof. RNDr. PaedDr. Eva Volná, PhD. (člen) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student představil svou závěrečnou práci a seznámil komisi se svými výsledky. Poté úspěšně zodpověděl dotazy oponenta a následující dotazy komise: Jak jsou řešeny chyby? Co je chybami myšleno? Jaká data jsou v tomto případě shromažďována? Jak často k tomu dochází?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO