Návrh a implementace robotické platformy pro experimentální laboratorní úlohu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Pokročilá robotika se nemusí vždy pouze pojit s Průmyslem 4.0, nýbrž nachází své uplatnění i kupříkladu v konceptu Smart Hospital. Pokrok v této oblasti umocnilo onemocnění koronaviru (COVID-19), přičemž každé ulehčení práce zdravotnímu personálu je vítáno. V rámci této diplomové práce byla navrhnuta a implementována experimentální robotická platforma s hlavní funkcí stěru vzorků z předsíně dutiny nosní. Robotická platforma představuje kompletní integraci softwaru a hardwaru, kde má operátor přístup k webově založené aplikaci a může ovládat řadu funkcí. Opomenout nelze také zvýšenou bezpečnost a kolaborativní přístup. Výsledkem práce je funkční prototyp robotické platformy, který je možné dále rozšiřovat například v podobě použití alternativních technologií, rozšíření bezpečnosti či klinického testování a studie.
Advanced robotics does not always have to be associated with Industry 4.0, but can also be applied, for example, in the Smart Hospital concept. Developments in this field have been driven by the coronavirus disease (COVID-19), and any improvement in the work of medical staff is welcome. In this thesis, an experimental robotic platform was designed and implemented whose main function is the swabbing samples of the nasal vestibule. The robotic platform represents a complete integration of software and hardware, where the operator has access to a web-based application and can control a number of functions. The increased safety and collaborative approach cannot be overlooked. The result of this work is a functional prototype of the robotic platform that can be further extended, for example, by using alternative technologies, extending patient safety, or clinical testing and studies.
Description
Citation
JUŘÍČEK, M. Návrh a implementace robotické platformy pro experimentální laboratorní úlohu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. (předseda) doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student obeznámil komisi s cíli a výsledky své DP. Následně zodpověděl otázky oponenta a komise. doc. Matoušek: Srovnání kamer prof. Vašek: Funkčnost kolaborace doc. Jaroš: Výběr knihoven
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO