Návrh postřikovací jednotky pro sekačku s elektropohonem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh prototypu postřikovací jednotky. Návrh kapalinového okruhu a konstrukce je v souladu s platnými legislativními požadavky pro daný typ profesionálního zařízení. V práci je popsána teorie a stroje pro postřikování s návrhem a výpočtem kapalinového okruhu. Dále je popsáno řešení konstrukce, návrh kinematiky a kontrola otočného rámu zařízení pomocí metody konečných prvků. Součástí práce je také výkresová dokumentace.
The aim of this diploma thesis is to design a prototype spray unit. The design of the sprayer fluid circuit and construction is in accordance with the applicable legislative requirements for the given type of professional equipment. The work describes the theory and machines for spraying with the design and calculation of the sprayer fluid circuit. Furthermore, the design solution, kinematics design and inspection of the rotating frame of the device using the finite element method are described. Part of the work is also drawing documentation.
Description
Citation
FRÜHBAUER, J. Návrh postřikovací jednotky pro sekačku s elektropohonem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Brázda, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vaverka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Otázky: 1. Jak autor řeší aretaci bočních ramen postřikového rámu při vypočteném uhlovém zrychlení? "Odpovězeno" 2. Jak ovlivní postřikovací jednotka výdrž baterie, která je k dispozici na sekačce Spider? "Odpovězeno" 3.Jakým způsobem se změní těžiště stroje po instalaci postřikovacího stroje při stoupání do svahu? "Odpovězeno" 4. Technické parametry navrženého postřikovače - spojení s nosným strojem? "Odpovězeno" Student úspěšně obhájil svou diplomovou práci a odpověděl na všechny položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO