Studie zavedení štíhlé výroby na základě spolupráce s dodavatelskými řetězci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá zlepšováním výrobních procesů dle principů štíhlé výroby. Je rozdělena na tři části, teoretickou, analytickou a návrhovou. V teoretické části jsou popsány metodiky a postupy, pomocí kterých se dají procesy rozebírat a dále zlepšovat. V analytické části je nejdříve představena společnost Gebauer a Griller, s.r.o. a její výrobní systém. Pak je tento systém analyzován a jsou odhaleny jeho nedostatky. V návrhové části je vytvořen koncept provedení změn, jehož implementace tyto nedostatky řeší, a jeho ekonomické zhodnocení.
The diploma thesis deals with the improvement of production processes according to the principles of lean production. It is divided into three parts, theoretical, analytical and proposal. The theoretical part describes the methodologies and procedures by which processes can be analyzed and further improved. In the analytical part, the company Gebauer and Griller, s.r.o. is first introduced with its production system. This system is analyzed after that and its shortcomings are revealed. In the proposal part, there is the concept of making changes, the implementation of which will solve those shortcomings, and its economic evaluation.
Description
Citation
KARPOV, D. Studie zavedení štíhlé výroby na základě spolupráce s dodavatelskými řetězci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Řehoř, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Proč nemáte sjednocené české a anglické výrazy? zodpovězeno 2. Proč jsou k propojení použity hliníkové kabely? nezodpovězeno 3. Čím je způsobeno, že se Vám podařilo tak razantní zlepšení? částečně zodpovězeno 4. Tvorba hodnoty výrobního systému se zvýšila o 22%? Co to znamená? Zodpovězeno Otázky členů komise byly částečně zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO