DSL analyzátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá výtvorem aplikace pro analýzu signálu xDSL technolo- gií. V první části práce jsou popsány základy těchto technologií a teoretické předpoklady, které je možné očekávat při pozdější analýze. Stejně tak jsou objasněny parametry, mě- řené výslednou aplikací. Druhá část práce je věnována popisu postupu a řešení praktické části práce - tvorby programu. V poslední kapitole práce byl nakonec program otestován v laboratorních podmínkách a z výsledků zkonstruovány grafy.
This bachelor thesis is devoted to the development of an application for signal analysis using xDSL technology. The first part of the thesis describes the basics of these tech- nologies and the theoretical assumptions that can be expected in later analysis. Also the parameters measured by the resulting application are explained. The second part of the thesis is devoted to the description of the procedure and solution of the practical part of the thesis - program development. Finally, in the last chapter of the thesis, the program was tested in laboratory conditions and graphs were constructed from the results.
Description
Citation
HÁLA, D. DSL analyzátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Daniel Kováč (člen) Ing. Jan Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Petr Musil (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky k obhajobě: Na straně 49, uprostřed, je v práci uvedeno: "S narůstající vzdáleností přenosu přibývá rušení, a tudíž klesá hodnota odstupu SNR...". Skutečně se autor domnívá, že pokles SNR s narůstající vzdáleností je způsoben přibývajícím rušením? Co je vlákno procesoru? Jak byste řešil načítání offline? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO