Webová aplikace pro záznam řeči a hlasu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom a vytvorením webovej aplikácie pre záznam reči a hlasu. Hlavným cieľom práce bolo napísať teoretický úvod k práci, vytvoriť prototyp a implementovať webovú aplikáciu. Teoretický úvod obsahuje porovnanie mobilných aplikácii, porovnanie dostupných riešení pre záznam reči a hlasu a úvod do databázových systémov. Prototyp stránky bol vytvorený vo vektorovom grafickom online editore Figma. Implementácia webovej aplikácie, pomocou ktorej bude možné nahrávať rečové a hlasové cvičenia, bola napísaná v programovacom jazyku JavaScript. Aplikácia obsahuje sadu cvičení (popis obrázka, predĺženú fonáciu, diadochokinetickú úlohu, opakovanie viet a čítanie textu). Každé cvičenie bude obsahovať textovú a hlasovú inštrukciu, ktorá používateľovi napovie, ako dané cvičenie správne vykonať. Záznamy budú zabezpečene prenášané na online úložisko Google Drive. Bol navrhnutý a implementovaný systém odmien, ktorý bude motivovať používateľov k ďalšiemu zberu dát, pretože zber dát bude uskutočňovaný pravidelne. Systém je implementovaný ako progresívna webová aplikácia, ktorá je otestovaná a funkčná.
This bachelor’s thesis deals with designing and building a web application for speech and voice recording. The main goal of the thesis was to write a theoretical background, create a prototype and build the final web application. The theoretical background involves comparing mobile applications, a comparison of already available solutions for voice and speech recording and an introduction to database systems. The web application prototype was created in an online vector graphics editor Figma. The implementation of the actual web application, which is able to record speech exercises and voice exercises, was written in the JavaScript programming language. The application consists of a set of exercises, specifically picture description, elongated phonation, a diadochokinetic exercise, sentence repetition and text reading. Each exercise will have a text and a voice instruction assisting the user in performing the exercise correctly. Exercise recordings will be safely transferred to an online storage Google Drive. Moreover, a reward system was designed and implemented. It intends to motivate the users to do the exercises regularly, leading to more data collection as these exercises will be done repeatedly. The system is working and tested and is implemented as a progressive web application.
Description
Citation
LEVÁK, A. Webová aplikace pro záznam řeči a hlasu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Benešl (člen) Ing. Ján Mucha, Ph.D. (člen) Ing. Martin Štůsek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Zukal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Kontroluje aplikace také kvalitu pořízené nahrávky (např. množství šumu)? Jak by jste řešil invalidaci poškozené nahrávky a vyzvání k opětovnému záznamu dané úlohy? Student odpověděl na otázku oponenta. Jak by jste zlepšil motivační systém (např. sdílení na sociálních sítích, odznaky, …)? Student odpověděl na otázku oponenta. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO