Webová aplikace atributového autentizačního systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá vytvorením webových aplikácií pre entity vydavateľa a overovateľa atribútového autentizačného systému Adospio. Webové aplikácie boli implementované pomocou mikroframeworku Flask, frameworku Vue.js. a databáze PostgreSQL. Aplikácia vydavateľa umožňuje vytváranie nových digitálnych certifikátov obsahujúce podpísané atribúty. Druhou aplikáciou je entita overovateľ, pre ktorú je vytvorené grafické užívateľské rozhranie určené k správe overovacieho skriptu.
This bachelor thesis deals with the creation of web applications for the issuer and verifier entities of an Attribute-Based Credentials system Adopsio. The web applications were implemented using the microframework Flask, the Vue.js framework, and the PostgreSQL database. The issuer application allows the creation of new digital certificates containing signed attributes. The second application is the verifier entity, for which a graphical user interface is created to manage the authentication script.
Description
Citation
KLAMPÁR, R. Webová aplikace atributového autentizačního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Dzurenda, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Pospíšil (člen) Ing. Tomáš Lieskovan (člen) JUDr. Ing. František Kasl, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Krátce zhodnoťte výhody a omezení technologií NFC, BLE a QR z pohledu aplikace? Prosím uveďte referenci/zdroj k tvrzení v kap. 4.2. o využití technologie blockchain u dig. certifikátů. Rozveďte smysl či výhody této technologie v tomto případu užití? Otázky komise: Kdo vkládá údaje do Blockchain řešení a je zde nějaká autorita? Je možné k aplikaci přistupovat bez účtu na platformě Google. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO