Multifunkční reproduktor s bezdrátovou konektivitou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje multifunkčnímu systému s více možnostmi pro přenos zvukového signálu do reproduktoru. Problémem u dnes velmi populárních komerčních přenosných reproduktorů je absence autonomního zdroje hudby, například v podobě rádia. Proto je cílem této práce právě dosáhnout takového multifunkčního reproduktoru podobnému jako jsou komerční přenosné reproduktory, ale s možností přehrávání radia distribuovaného pomocí internetové sítě. Další z nejdůležitějších funkcí těchto reproduktorů je bezdrátové připojení, jako je Bluetooth, pro streamování zvuku, například z telefonu do reproduktoru. Další významné aspekty těchto reproduktorů jsou jednoduché uživatelské rozhraní, převážně ve formě ovládacích tlačítek, kvalitní zvukový výstup s přiměřeným výstupním výkonem k velikosti reproduktoru a velkou výdrží baterie pro několika hodinový poslech na nízké nebo střední úrovni hlasitosti. Proto jsou i tyto všechny funkce implementovány v této práci výroby multifunkčního reproduktoru.
The thesis describes a multifunction system with multiple choices to transmit the audio signal to the speaker. The issue of today’s highly popular commercial portable speakers is a lack of an autonomous source of music, such as radio. This thesis aims to achieve such a multifunctional speaker that is similar to commercial portable speakers but with the possibility of playing the radio distributed via internet network. Another of the most important features of those speakers is the wireless connectivity such as Bluetooth, for streaming the audio for example from your phone to the speaker. The next significant aspects of these speakers are a simple user interface mainly in form of control buttons, good quality audio output with reasonable output power for the size of the speaker enclosure, and great battery life for several hours of listening on low or middle volume level. That’s why these features are implemented in this work of making multifunction speaker.
Description
Citation
BARÁNEK, M. Multifunkční reproduktor s bezdrátovou konektivitou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Petr Drexler, Ph.D. (člen) Ing. Jan Špůrek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: Otázka oponenta (prof. Kratochvíl): Zesilovače ve třídě D vykazují velmi vysokou účinnost, kdy i vaše dokumentace obsahuje informaci o změřené účinnosti vašeho zapojení s obvodem TPA3106A ve výši až 86,6 %. Co nám prakticky brání dosáhnout až teoretické 100 % účinnosti? Student popisuje, proč není dosaženo 100% účinnosti. V naměřených hodnotách maximálního výkonu uvádíte až 10% harmonické zkreslení THD+N. U nižších provozních hodnot výstupního výkonu pak uvádíte podmínku měření „without visible distortion“. Jak jste tato měření THD+N prováděl? Student popisuje způsob měření THD+N. prof. Prokeš Neuvažoval jste o využití DPS pro zpracování zvuku? Student uvádí, že tuto cestu neuvažoval. doc. Drexler Nenapadlo vás zařízení koncipovat jako stereo? Student dostatečně odpovídá na dotaz.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO