IoT monitoring ovzduší

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením zařízení pro měření kvalitativních parametrů ovzduší a které je následně bezdrátově přenáší na server, kde se naměřená data zpracovávají a zobrazují uživateli. Cílem je vytvořit zařízení s co nejnižším odběrem pro možnost provozu na akumulátor.
The purpose of this bachelor work is to make a device that can measure air quality parameters and send them wirelessly to the server, where that measured data are processed and then shown to the user. The aim is to create a device with the lowest possible power consumption for the possibility of battery operation.
Description
Citation
KOUSAL, M. IoT monitoring ovzduší [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) prof. Ing. Lubomír Grmela, CSc. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc Dotaz na napájecí konektor a možnost jeho přepólování. Student uznává nedostatek. prof. Ing. Lubomír Grmela, CSc. Dotaz na nejasnost ohledně vlnové délky ve stovkách mikrometrů. Student přiznává, že jde o překlep. Ing. Aleš Povalač, Ph.D. Měří se CO2, nebo jeho ekvivalent ? Student odpovídá, že jde o nepřímé měření CO2. doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. V jakých prostředích bylo zařízení testováno. Co lze v datech vidět ? Student poskytuje podrobné informace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO