Komunikační síť pro rojové létání bezpilotních letounů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením robustní komunikační sítě pro rojové létání bezpilotních letadel a jejím testováním. V první části práce jsou představeny požadavky na komunikační síť a jsou popsány vybrané komunikační standardy, které jsou schopné přenášet telemetrická data. Ve druhé části je popsán software potřebný pro přenos telemetrických dat a pro řízení bezpilotních letadel. Ve třetí části je představena navržená komunikační síť pro roj bezpilotních letadel. Jsou prezentovány její možnosti a odlišnost od sítí založených na jiných technologiích. V této části je také popsán postup jejího sestavení. Čtvrtá část práce se zabývá testováním a vyhodnocováním výsledků.
This bachelor thesis deals with creation of robust communication network used within swarm of unmanned aerial vehicles and its testing. In the first part, network requirements are presented and selected communication standards capable of transmitting telemetry data are described. The second part describes the software needed for telemetry data transmission and drone control. The third part presents designed communication network for a swarm of drones. Capabilities and differences between the designed network and networks based on other network technologies are presented. Also, the creation procedure of the designed network is described. The fourth part deals with a testing and an evaluation of results.
Description
Citation
RAJM, J. Komunikační síť pro rojové létání bezpilotních letounů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentuje a postupy řešení své bakalářské práce. Otázky: Ing. Josef Vochyán, Ph.D.: Do jaké výšky má šanci síť LTE fungovat? Student uvádí zkoušené výškové úrovně jako zkoušku mezních hodnot. Standartní aplikace by měla pracovat do 100 m. prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc.: Dotaz na vyzařovaný výkon. Student posuzoval funkci z hlediska funkce, nebylo nutné pro práci zjišťovat výkon. doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D.: Požadavky na parametry rojového létání. Student odpovídá požadavek na počet letounů v závislosti na ploše buňky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO