Analýza spektrálních charakteristik signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vlastnostmi odhadů spektrální výkonové hustoty, v závislosti na použité metodě a parametrech signálu. V práci jsou stanoveny z pohledu spektrální analýzy důležité vlastnosti signálu a kritéria pro posouzení kvality výsledného spektrálního odhadu. Následně jsou na jejich základě popsány vlastnosti vybraných neparametrických a parametrických metod. Jsou provedeny analýzy na simulovaných signálech, na jejichž základě jsou stanovena doporučení pro nalezení odhadu vhodnou metodou. Doporučení jsou následně ověřována a diskutována při odhadech PSD reálných signálů. Součástí práce je také aplikace v MATLAB App Designeru pro generování odhadů PSD a sbírka použitých signálů.
The subject of this bachelor’s thesis are the properties of power spectral density estimates, mainly how their properties depend on the analyzed signal’s parameters and the method being used. Important signal properties from the perspective of spectral analysis are defined, as well as measures for judging the estimate. Based on those, a choice of nonparametric and parametric spectral estimation methods is described. Analysis is performed on simulated signals and the results generalized into a set of recommendations for finding an estimate via an optimal method. These recommendations are then scrutinized and further discussed through estimation of real signal PSDs. Included is an application in MATLAB App Designer for generating spectral estimates and a collection of signals used.
Description
Citation
SEDLÁČEK, M. Analýza spektrálních charakteristik signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: Dr. Kubíček: Máte v práci zmíněnou výpočetní náročnost? Student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO