Tester mikrofonních kabelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návhrem a vývojem ručního měřícího zařízení pro mikrofonní kabeláž za použití metody časově-doménové reflektometrie. Cílem práce je zvolit vhodnou měřící metodu pro lokalizaci poruchy na vedení, dále navrhnout a vytvořit její praktickou realizaci. Součástí realizace je i vytvoření firmwaru pro řídící mikrokontrolér. Měření je založeno na integrovaném obvodu časově-digitálního převodníku používaného v Light Detection and Ranging (LIDAR) aplikacích. Navržené zařízení bylo kompletně realizováno a otestováno sadou praktických měření.
This bachelor work deals with the electricial design and development of a handheld measuring device for microphone cables using time domain reflectometry method. The main aim of the work is to choose a suitable measuring method for locating faults on cables, develop electricial design and create its practical implementation. The build of firmware for the microcontroller unit is also the part of works. The measurement is based on a time-to-digital converter integrated circuit used in Light Detection and Ranging (LIDAR) applications. The designed device was completely implemented and tested by a set of practical measurements.
Description
Citation
VANĚK, P. Tester mikrofonních kabelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentuje a postupy řešení své bakalářské práce. Otázky z posudku oponenta: Jaká je reálná spotřeba a následná životnost zařízení na jeden článek 18650? Student uvádí spotřebu celého zařízení a uvádí dobu, po kterou může zařízení pracovat. U akumulátoru při poklesu napětí pod 2 V dojde k vypnutí vstupního měniče. Není toto napětí příliš nízké a nezkracuje se tím zbytečně životnost akumulátoru? Student vysvětluje, že se jedná o problém s dodávkami součástek, proto momentálně není měření implementováno, Jak je řešeno nabíjení akumulátorů? Student uvádí externí zdroj. doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D.: Co ovlivňuje samotné měření? Student uvádí mezi chybami nehomogenitu kabelů, délku kabelů a různou impedanci kabelů. doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D.: Přemýšlel jste o jiné metodě zpracování než pomocí derivací a jakou používáte filtraci? Student vysvětluje použitou filtraci a uvádí další metody zpracování.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO