Anténa pro mobilní mikrovlnný generátor vysokého výkonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá tvorbou návrhu a praktickou realizací magnetronu zapojeného do vlnovodu jako zdroj buzení pro lineární štěrbinovou anténní řadu. Cílem této práce je důkladné seznámení s problematikou dílčích částí návrhů, ověření vypočítaných parametrů pomocí softwarových simulací a praktické měření na vyrobených částech projektu. První část práce pojednává o teoretickém pojetí o využívaných součástkách a parametrech, softwarovém návrhu modelu přechodu magnetronu do vlnovodu s následným praktickým měřením. Druhá část práce obsahuje výpočty a simulace návrhu lineární štěrbinové anténní řady, která pokračuje sérií praktických měření vlastností antény.
The bachelor thesis deals with the design and practical implementation of a magnetron connected to waveguide as an excitation source for a linear slot antenna array. The goal was thorough acquaintance with the issue of partial parts of designs, verification of calculated parameters using software simulations and practical measurements on manufactured parts of the project. In the first part of the work, it theoretically deals with used components, used parameters and by software design of a magnetron to waveguide transition model with practical measurement. The second part of the work contains calculations and simulations of the design of a linear slot antenna array, which continues by series of practical measurements of antenna properties.
Description
Citation
KRAČMAR, L. Anténa pro mobilní mikrovlnný generátor vysokého výkonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (místopředseda) Ing. Peter Barcík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (člen) Ing. Jitka Vágnerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. doc. Šotner: Vysvětlete rozdíl v simulovaných a měřených hodnotách zisku antény? Jak byste vylepšil impedanční přizpůsobení magnetronu k anténě? Student odpovídá. prof. Dědková: Z jakých hodnot jste počítal výstupní impedanci megnetronu? Student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO