Řídicí systém pro chytrou zahradu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce má za úkol navrhnout a realizovat koncepci distribuovaného řídicího systému pro chytrou zahradu. Tento systém umí změřit jednotlivé fyzikální veličiny, zpracovat naměřená data, odeslat je do centrální jednotky a zde je uživateli zobrazit na displeji. Následně se tyto naměřená data zálohují v databázi, se kterou je propojený web pro vizualizaci.
This bachelor thesis aims to design and implement a distributed control system concept for a smart garden. This system can measure individual physical variables, process the measured data, send it to a central unit and display it to the user. The measured data is then backed up in a database, which is linked to the web for visualisation.
Description
Citation
ANTOŠ, J. Řídicí systém pro chytrou zahradu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Marcoň, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na následující dotazy: - Jaké jsou jiné možnosti měření výšky hladiny. - Zda by nebylo vhodné doplnit do koncentrátoru i HW modul RTC. - Která z komponent celé měřicí soustavy generuje časová razítka pro jednotlivá měřená data. - Zda byla provedena analýza výkonosti vizualizační webové aplikace. - Jak se zařízení bude chovat při kolapsu spojení mezi databází a koncentrátorem
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO