Asset Administration Shell pro PLC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce postupně shrnuje poznatky ohledně I4.0 spolu s jejími základními částmi (AAS, RAMI a DT). Následně se soustředí na popis AAS s ohledem na nezbytné kompromisy od původní myšlenky AAS s cílem jeho zdárné implementace do PLC, které představuje jisté limitace. Práce obsahuje rešerši vhodných komunikačních protokolů pro AAS v PLC. Praktická část se soustředí na implementaci AAS do PLC od firmy Siemens řady S7-1200 s využitím OPC UA metod. Při tvorbě jsou využity programy SiOME a UaExpert. Práce obsahuje podrobný návod na replikaci AAS implementace spolu s návrhy na možná vylepšení a jejími přínosy v praxi.
This bachelor work gradually summarizes the findings regarding I4.0, as well as its basic parts (AAS, RAMI and DT). Subsequently, it focuses on the description of AAS with regard to the necessary compromises from its original idea with the aim of its successful implementation in PLC, which represents some limitations. The work includes solutions of suitable communication protocols for AAS in PLC. The practical part focuses on the implementation of AAS in PLC from Siemens S7-1200 series using OPC UA methods. SiOME and UaExpert programs are used in the creation. The thesis contains detailed instructions for replication of AAS implementation together with suggestions for possible improvements and its benefits in practise.
Description
Citation
MASLOWSKI, J. Asset Administration Shell pro PLC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Arm, Ph.D. (člen) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy komise ohledem detailů v prezentovaných stavových diagramech. Další otázky byly k prioritizaci rozdělení zdrojů v průběhu plánování výroby.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO