Návrh silových a datových rozvodů novostavby rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je seznámit se s kladenými požadavky na elektroinstalaci rodinného domu, popis slaboproudých systémů. Jaké jsou rizika při úderu blesku do stavby nebo do jejího okolí. Jsou popsány systémy pro vnější a vnitřní ochranu před bleskem, ochrana proti přepětí. V poslední kapitole je představen samotný návrh elektroinstalace a ekonomické posouzení využití systémové instalace.
The aim of the work is to get acquainted with the requirements for wiring of a family house, description of low-current systems. What are the risks of a lightning strike to the building or its surroundings. Systems for external and internal lightning protection, surge protection are described. In the last chapter, the actual design of the electrical installation and the economic assessment of the use of the system installation is presented.
Description
Citation
ZEJDA, P. Návrh silových a datových rozvodů novostavby rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) Ing. Václav Vyčítal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací na téma Návrh silových a datových rozvodů novostavby rodinného domu. S posudky seznámili komisi vedoucí práce Ing. Bátora a oponent Ing. Janík. Student odpověděl na otázky oponenta. V rozpravě položil dotazy Ing. Vyčítal a doc. Baxant, student na dotazy reagoval.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO