Návrh měřicího a záznamového systému pro 100 kV AC/DC KIT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem měřicího a záznamového systému pro 100 kV stavebnice KIT. Významná část práce se věnuje seznámení se stavebnici Haefely KIT 100kV, analýze principu činnosti měřicí jednotky DMI 551 a návrhu měřicího systému. Práce se dále věnuje výpočtu harmonického zkreslení, zvlněni, vrcholové, střední a efektivní hodnoty z naměřených dat a jejich měření. Praktická část je ukončena ověřováním jednotlivých funkčních částí měřicího systému včetně kalibrace.
This bachelor thesis is devoted to the design of a measuring and recording system for a 100 kV construction KIT. It describes the Haefely KIT 100kV, reveals the analysis of the principle of the operation of the measuring instrument DMI 551 and the design of the measuring system. In addition to it this work presents the calculation of harmonic distortion, ripple, peak, mean and rms values from the measured data and their measurement. The practical part of the thesis is completed with verifying the individual functional parts of the measuring system, including calibration.
Description
Citation
SIROTSIN, A. Návrh měřicího a záznamového systému pro 100 kV AC/DC KIT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své bakalářské práce. Doktor Michal Krbal seznámil komisi s posudkem vedoucího bak. práce. Inženýr Luděk Pelikán komisi seznámil s oponentským posudkem a položil otázky oponenta. Student na otázky oponenta odpověděl samostatně. V obecné diskusi se profesor Jiří Drápela ujistil o postupu práce a položil doplňující otázky ohledně použité metodiky, na které student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO