Kalibrace a vyhodnocení dat z tenzometrických senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca popisuje kalibráciu a vyhodnocovanie dát získaných z tenzometrických senzorov. Práca sa zaoberá všeobecným rozdelením tenzometrov, ich základného popisu a princípu fungovania. Z oblasti získavania dát z tenzometrických snímačov sa opisuje spôsob prevodu analógového signálu na digitálny signál, ktorý je možné ďalej spracovávať a vyhodnocovať ho. Následne je možné tento digitálny signál dostať na úroveň dát či hodnôt, ktoré zodpovedajú presnosti Stanoveného meradla podliehajúceho štátnym kontrolným úradom. Práca ďalej popisuje výber elektronických a mechanických komponentov pre skonštruovanie digitálnej váhy. Následne je popísaný návrh software pre toto zariadenie.
This thesis describes calibration and evaluation of data measured from tensometric sensors. The labour describes tensometers in general, their functions, aplications and principle of operation. Loading data from tensometric sensors is next part of this labour, where are information how to convert analog to digital signal output, which is ready for processing and shows real values. After signal is converted to digital signal, is needed to calibrate tensometers to receive high precission values of weight according to reference load. Thesis describes choices of electronic and mechanical components for building digital scale. Software developing for this electronic equipment is described in next part of thesis.
Description
Citation
DUBINA, J. Kalibrace a vyhodnocení dat z tenzometrických senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jana Zimáková, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student neobhájil závěrečnou vysokoškolskou práci z důvodu nesplnění zadání. Otázky komise: Proč jste nekomunikoval s vedoucím práce? Popište maximální a minimální relativní chybu měření. Popište rozdíl mezi piezorezistivitou a piezoelektrickým jevem. Lze využít piezoelektrický jev pro měření hmotnosti? S jakou přesností stanovujete hmotnost úlovku (váha na ryby)?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO