Rozložení tlaku na cyklistickém sedle v souvislosti se změnou posedu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je hľadanie optimálneho nastavenia posedu tak, aby zvyšoval výkon cyklistu a takisto pomáhal pri prevencii zranení. Teoretická časť obsahuje anatomický pohľad na cyklistiku, príčiny vzniku zranení a ich prevenciu a sú spomenuté rôzne metódy nastavenia posedu a parametre samotného sedla. Praktickou časťou je porovnávanie 15 odlišných cyklistických sediel a tlak pôsobiaci na sedlá na základe nastaveného posedu a rozličných parametrov sedla.
The goal of this work is to find the optimal bicycle fitting so as to increase the performance of the cyclist and also to help prevent injuries. The theoretical part contains an anatomical view of cycling, the causes of injuries and their prevention, and various methods of bicycle fitting. Parameters of the saddle itself are also mentioned. The practical part is the comparison of 15 different bicycle saddles and the pressure acting on the saddles based on the bike fit and different saddle parameters.
Description
Citation
ČERVEŇOVÁ, L. Rozložení tlaku na cyklistickém sedle v souvislosti se změnou posedu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Daniel Novák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) Ing. Andrea Němcová, Ph.D. (člen) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) Ing. Martin Králík (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Králík se ptá jestli nejde vyzkoušet více druhů posedu a ty porovnat. Odkud jste získala sedla pro testování? Byl rozdíl v tvrdosti sedel? Proč nejsou sjednoceny hodnoty heatmapy? V jakém časovém rozmezí docházelo k měření? MUDr. Jurajda se ptá na vliv velikosti sedla na tlakovou podložku. Zkoušeli jste různou zátěž na ergometru? Doc. Novák se ptá, na jaký typ kol se studentka zaměřovala. Ing. Němcová se ptá, jestli je vidět nějaký vývoj sezení v čase. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO