Návrh a realizace testovacího svítidla s uniformní vyzařující plochou a možností změny spektrálního složení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce řeší problematiku návrhu a konstrukce svítidla podle zadaných parametrů. Seznamuje čtenáře se základními vlastnostmi světelného záření, zdroji světla a jednotlivými částmi svítidla. Dále v práci nalezneme vývoj návrhu svítidla a jeho realizaci dle požadovaných parametrů. Výsledkem bude otestovaní vyrobeného svítidla a jeho zhodnocení.
The thesis deals with the design and construction of the luminaire according to the specified parameters. It introduces the reader to the basic properties of light radiation, light sources and individual parts of the luminaire. Furthermore, the thesis presents the development of the luminaire design and its implementation according to the required parameters. As a result, the manufactured luminaire will be tested and evaluated.
Description
Citation
ŠILHA, J. Návrh a realizace testovacího svítidla s uniformní vyzařující plochou a možností změny spektrálního složení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Návrh a realizace testovacího svítidla s uniformní vyzařující plochou a možností změny spektrálního složení. S posudkem vedoucího práce seznámil komisi Ing. Motyčka, s posudkem oponenta Ing. Novák. Student odpověděl na otázky oponenta. V rozpravě se dotázal prof. Drápela na elektrickou bezpečnost svítidla, student reagoval. Následující dotaz položila doc. Orságová.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO