Využití řešení MAWIS Photo pro sběr dat a tvorbu 3D modelů staveb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá využitím služby MAWIS Photo pro sběr dat a tvorbu 3D modelů s konkrétním zaměřením na kabelové trasy. V souvislosti s tím práce přináší základní přehled legislativy a technických norem důležitých pro realizace projektů a kontrolu výstavby kabelových tras. Dále se zaměřuje na podrobný popis webové aplikace MAWIS Photo, včetně její využitelnosti, základních principů fungování, výhod a nevýhod. Práce se také věnuje GIS systémům a geodézii ve vazbě na energetické stavby. V rámci praktické části práce je ověřena využitelnost aplikace v praxi, konkrétně je realizován popis měřené kabelové trasy, měření, vytvoření 3D modelu stavby, následné vytvoření výkresové dokumentace a zhodnocení dosažených výsledků. V návaznosti na získané přímé zkušenosti s využitím aplikace MAWIS Photo práce přináší také kritické zhodnocení využitelnosti samotné aplikace v praxi energetických staveb.
This bachelor thesis deals with the use of the MAWIS Photo service for data collection and creation of 3D models with a specific focus on cable routes. In this context, the thesis provides a basic overview of the legislation and technical standards relevant to the implementation of projects and the control of cable route construction. It also focuses on a detailed description of the MAWIS Photo web application, including it`s usability, basic principles of operation, advantages and disadvantages. The thesis also discusses GIS systems and surveying in relation to energy construction. In the practical part of the thesis, the applicability of the application in practice is verified, specifically the description of the measured cable route, measurements, creation of a 3D model of the structure, subsequent creation of drawing documentation and evaluation of the achieved results. Following the direct experience gained with the use of MAWIS Photo application, the thesis also provides a critical evaluation of the applicability of the application itself in the practice of power structures.
Description
Citation
VIKTORIN, T. Využití řešení MAWIS Photo pro sběr dat a tvorbu 3D modelů staveb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Využití řešení MAWIS Photo pro sběr dat a tvorbu 3D modelů staveb. S posudky vedoucího práce a oponenta seznámil komisi Ing. Ptáček. Student odpověděl na otázky vedoucího práce a oponenta. V rozpravě položila dotazy doc. Orságová, student na otázky odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO