Řídicí systém pro správu a dodávku vody na farmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá instalací nového systému pro dodávku a správu vody na farmu. Pro řízení a správu bylo vybráno PLC od společnosti Unitronics a k tomu příslušné moduly. Program pro PLC je psán ve vývojovém prostředí UniLogic od společnosti Unistronics, jazykem ladder. Nový systém je ovládán a monitorován místně pomocí HMI panelu a dálkově pomocí webové stránky. HMI a webové stránky byly tvořeny ve vývojovém prostředí UniLogic. Práce se dále zabývá výběrem vhodných snímačů a komponent pro regulaci systému.
This bachelor thesis deals with installing a new system for the supply and management of water on a farm. A PLC from Unitronics company was chosen with the appropriate modules for control and operation. The PLC program has been written in the UniLogic integrated development environment from Unistronics company using ladder language. The new system is controlled and monitored locally by the HMI panel and remotely by the website. The HMI and the website were created in the UniLogic Integrated Development Environment. The thesis also deals with selecting suitable sensors and components for system regulation.
Description
Citation
DOLEŽAL, A. Řídicí systém pro správu a dodávku vody na farmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy. Student odpověděl na otázky oponenta. Komise měla dotazy: Proč jsou v programu uvedené většinou konstanty? Je v programu řešena ochrana minimální hladiny v nádrži? Kolik studen systém obsahuje? Byla řešena přesnost měření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO