I4.0 řídicí systém 3D tiskárny pro tiskovou farmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vytvořením autonomního řídicího systému, který bude komunikovat s 3D tiskárnou a MES systémem. Jako HW platforma pro řídicí systém byl zvolen jednodeskový počítač Raspberry Pi. Systém byl napsán v programovacím jazyku Python, který podporuje moderní programovací paradigmata. V práci je popsána struktura systému dle požadavků, které byly nadefinovány a programové řešení jednotlivých modulů. Závěr práce je věnován testování systému a zhodnocení dosažených výsledků.
The bachelor thesis deals with the creation of an autonomous control system that will communicate with a 3D printer and MES system. The Raspberry Pi single board computer was chosen as the HW platform for the control system. The system was written in the Python programming language, which supports modern programming paradigms. The work describes the structure of the system according to the requirements that were defined and the software solution of individual modules. The conclusion of the work is devoted to testing the system and evaluating the achieved results.
Description
Citation
ŠTROBL, R. I4.0 řídicí systém 3D tiskárny pro tiskovou farmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy. Student také odpověděl na otázky oponenta. Komise měla dotazy: Je vhodné zablokovat komunikaci z důvodu komunikace s jedním ze zařízení? Jak jste navrhoval databázi? Jak to celé souvisí s Průmyslem 4.0? Proč bylo zvoleno právě Raspberry Pi a ne jiná platforma? Jaký operační systém je použit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO