Proprietární komunikační protokol pro přenos dat mezi FPGA a PC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací komunikačního protokolu, který umožňuje přenášet data mezi PC a FPGA. Protokol podporuje funkce jako jsou zápis, čtení a zápis se čtením do paměti. Další funkcí je autonomní přenos dat získaných z telemetrie. V teoretické části této práce je popsán komunikační kanál, který je využit pro přenos paketů. V praktické části jsou nadefinovány jednotlivé pakety a protokol je zpracován v podobě knihovny na straně PC a v podobě modulu na straně FPGA.
This thesis deals with the design and implementation of a communication protocol which allows for data transfer between a PC and an FPGA. The designed protocol supports functions such as ´write´, ´read´ and ´write with a confirmation´ with a memory. Another supported function is autonomous transfer of telemetry data from an FPGA to a PC. Described in the theoretical part of the thesis, is the communication channel that is used for packet transfer. In the practical part are defined the packets and the protocol is implemented on PC in the form of a library and as a module on FPGA.
Description
Citation
BENEŠ, D. Proprietární komunikační protokol pro přenos dat mezi FPGA a PC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen) Ing. Imrich Gablech, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Otáhal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací. Prezentoval dosažené výsledky a proběhla diskuze na dané téma BP. Následně student zodpověděl všechny otázky oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO