Návrh diskového podmítače pro agregaci s traktorem 50k

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem diskového podmítače za traktor. Cílem práce je navrhnout podmítač, který splňuje podmínky zadání. V práci je provedena rešerše obdobných strojů dostupných na trhu. Dále jsou v práci popsány metody zpracování půdy k čemuž se používá navrhovaný podmítač. V další části jsou popsány možnosti konstrukce podmítače, jejich výhody a nevýhody. Návrhová část se zabývá provedením konstrukce, která je podložena výkresovou dokumentací. Práce dále obsahuje výpočet, který je zaměřen na stanovení potřebného výkonu traktoru k provozování navrženého diskového podmítače.
This thesis deals with the design of a stubble cultivator for a tractor. The aim of this thesis is to design a stubble cultivator that fulfill the conditions of the assignment. In this thesis is a search of similar machines available on the market. Followed by describes the methods of tillage which the proposed stubble disc cultivator is used. The next part of the thesis describes possibilities of stubble cultivator their advantages and disadvantages. The design part deals with the construction which is based on drawing documentation. In the next part of the thesis is a calculation which is focused on determination of the required tractor power that is needed for operation with the designed stubble disc cultivator.
Description
Citation
PECH, V. Návrh diskového podmítače pro agregaci s traktorem 50k [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Robert Brázda, Ph.D. (místopředseda) Ing. Antonín Šťastný, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vaverka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student úspěšně obhájil svou závěrečnou práci před členy státnicové komise. Student odpověděl na tyto otázky zkušební komise ke své závěrečné práci: 1. Definujte a porovnejte jednotky výkonu Hp, k, kW, které používáte ve své práci. - odpovězeno 2. Jaké důvody Vás vedly k Vámi zvolené koncepci konstrukce (kap. 6)? - odpovězeno 3. Do jakého maximálního svahu je schopen pracovat traktor s podmítačem? (Upřesněte konec kapitoly 6.5 a doplňte stanovení maximálního stoupání). - odpovězeno 4. Tolerování polohy děr na výkrese. - odpovězeno 5. Z jaké oceli budou vyrobeny disky podmítače? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO