Mini 3D tiskárna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V bakalářské práci je řešen návrh funkční miniaturní 3D tiskárny. Teoretická část práce pojednává o anatomii a řízení takové tiskárny. Nechybí detailnější popis jednotlivých komponent. Jsou zmíněny i typy materiálů, se kterými tiskárna typu FDM pracuje. V praktické části je řešen vlastní návrh a konstrukce miniaturní FDM tiskárny. Dále je popsán detailní postup elektronického zapojení a manipulace se softwary pro práci s tiskárnou. Ke konci práce jsou i rozebrány a vysvětleny neobvyklé problémy, se kterými jsem se při řešení úkolu setkal.
This bachelor's thesis deals with desig of a functional miniature 3D printer. The theoretical part analyzes the anatomy and control of such printer. There is also a detailed description of individual parts of the printer. Materials that are used by FDM printer are mentioned as well. The practical part is about design and construction of the miniature FDM printer. Then the detailed workflow of electronic connection and manipulation with softwares to control the 3D printer is described. At the end of the thesis, the unusual problems that I encountered while solving the task are also analyzed and explained.
Description
Citation
ČERMÁK, F. Mini 3D tiskárna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) Ing. Ivana Hromková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Škrabánek, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student představil svou závěrečnou práci a seznámil komisi se svými výsledky. Poté úspěšně zodpověděl dotazy oponenta a doplňující dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO