Spirální šnekový dopravník

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Spirální šnekové dopravníky, jakožto dopravníky bez tažného elementu využívají pro dopravu účiny rotující spirály. K zajištění správného chodu při dopravě směrem vzhůru je v této práci vytvořen předpoklad funkčnosti. Dále je provedena volba vhodného materiálu, kterým byl zvolen sušený odpadní kal. V následujících částech je proveden návrhový výpočet a volba konstrukčního řešení dopravníku pro zadané rozměrové a výkonnostní parametry. V neposlední řade je provedena pevnostní kontrola funkčních částí jako je průhyb žlabu. Součástí práce je i výkresová dokumentace, která vychází z textové části.
Spiral screw conveyors, as conveyors without a traction element, use the effects of rotating spiral for transport. To ensure correct operation during upward transport, a prerequisite for functionality is created in this work. Furthermore, the selection of a suitable material for which the dried sewage sludge was selected is made. In the following parts, the design calculation, and the choice of the conveyor construction for the specified dimensional and performance parameters are performed. Finally, a strength check of the functional parts such as gutter deflection is performed. Part of the thesis is also drawing documentation, which is based on the text part.
Description
Citation
PLOC, J. Spirální šnekový dopravník [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Robert Brázda, Ph.D. (místopředseda) Ing. Antonín Šťastný, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vaverka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student úspěšně obhájil svou závěrečnou práci před členy státnicové komise. Student odpověděl na tyto otázky zkušební komise ke své závěrečné práci: 1. Vysvětlete inverzní a převrácené funkce goniometrických funkcí. - odpovězeno 2. Uveďte používané metody těsnění hřídelí. - odpovězeno 3. Bezpečnost dopravníku, vysvětlení pojmu. - odpovězeno 4. Součinitel tření mezi materiálem a výstélkou? Jak by se případně zjistil experimentálně? - odpovězeno 5. Konstrukční prvky v práci. - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO