Investice do komodit prostřednictvím futures kontraktů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu a komparaci vybraných komodit za účelem vytvoření investičního doporučení k diverzifikaci akciového portfolia hedgeového fondu. Teoretická část se zabývá problematikou spojenou s investičním portfoliem, komoditami, obchodováním skrze futures kontrakty a vysvětluje aplikované analytické metody. V praktické části jsou nejdříve vybrány komodity, které jsou následně analyzovány zvolenými metodami a na závěr srovnány komparační metodou. Poslední část práce obsahuje na základě výsledků návrh na rozšíření investičního portfolia a postup provedení investice prostřednictvím komoditních futures kontraktů.
The diploma thesis focuses on the analysis and comparison of selected commodities in order to create an investment recommendation to diversify the hedge fund's equity portfolio. The theoretical part deals with issues related to the investment portfolio, commodities, trading through futures contracts and explains the applied analytical methods. In the practical part, commodities are first selected, which are then analyzed by selected methods and finally compared by a comparative method. The last part of the work contains, based on the results, a proposal to expand the investment portfolio and the process of making investments through commodity futures contracts.
Description
Citation
KRÁLÍK, P. Investice do komodit prostřednictvím futures kontraktů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno. Otázky oponenta - zodpovězeno. prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. - Komodity se člení na tvrdé a měkké. Pokud byste pojednával o zemědělských plodinách, bude Pearsonův korelační koeficient fungovat taktéž? Jaký předpovídáte vývoj cen komodit v podmínkách dnešního světa? Jakým způsobem může světová hospodářská krize ovlivnit promptní a termínový trh? Zodpovězeno. doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc - V kapitole 6 se zabýváte návrhem na rozšíření investičního portfolia. Z původního porftolia nezůstane nic v rozšířeném portfoliu? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO