Návrh investic do akcií světových farmaceutických společností pro doplnění portfólia Exchange Traded Fund.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se věnuje doplnění portfolia Exchange Traded Fund s fyzickou replikací o farmaceutické globální společnosti obchodované na NYSE dle požadavků managementu fondu. Teoretická část práce popisuje ETF a metody fundamentální analýzy. Analytická část se skládá z výběru společností, jejich analýzy, porovnání a verifikace bankrotním modelem. Poslední část zahrnuje návrh doplnění portfolia ETF.
The diploma thesis is devoted to complementarity the Exchange Traded Fund portfolio with physical replication by pharmaceutical companies traded on the New York Stock Exchange according to the requirements of the fund management. The theoretical part describes the Exchange Traded Fund and methods of fundamental analysis. The analytical part consist of the selection of companies, their analysis, comparison and verification by bankruptcy model. The last part includes a proposal to complementarity to the Exchange Traded Fund portfolio.
Description
Citation
OCHODNICKÝ, D. Návrh investic do akcií světových farmaceutických společností pro doplnění portfólia Exchange Traded Fund. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno. Otázky oponenta - zodpovězeno. doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc - Vybrané společnosti jste verifikoval prostřednictvím Altmanova indexu a Bankrotního modelu. Proč jste zvolil tyto modely? Podle čeho jste se rozhodoval? Zodpovězeno. doc. Ing. František Bartes, CSc. - V závislosti na otázce oponenta, proč si myslíte, že společnost Novo Nordisk, která se nevěnovala pandemii COVID-19 dosáhla nejlepších výsledků v porovnání farmaceutických firem? Jaká je budoucnost firem? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO