Posouzení stávající ekonomické situace společnosti a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomické situace Šálek s.r.o. v letech 2013 až 2020. V teoretické části jsou popsány finanční ukazatele, časové řady, regresní a korelační analýza. Analytická část obsahuje výpočty finančních ukazatelů, některé z nich jsou podrobeny statické analýze, která je určena k posouzení budoucího vývoje ukazatelů v dalších dvou letech nebo ke zobrazení závislosti mezi vybranými ukazateli. Závěrečná část diplomové práce se zabývá návrhy na zlepšení stávající ekonomické situace společnosti.
This diploma thesis deals with the evaluation of the economic situation Šálek s.r.o. in the years 2013 to 2020. The theoretical part describes the financial indicators, time series, regression and correlation analysis. The analytical part contains calculations of financial indicators, some of which are subjected to static analysis, which is designed to determine the expected development of indicators in the next two years or to show the dependence between selected indicators. The last part of the thesis deals with proposals to improve the current economic situation of the company.
Description
Citation
MUCHA, J. Posouzení stávající ekonomické situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Otázka oponentky práce – odpovězeno prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. – V práci píšete, že má společnost značné úspory. Kde jsou uvedeny v rozvaze? Na základě jakých údajů jste počítal ukazatele likvidity? Z čeho bude analyzovaná firma kupovat další společnost? – odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO