Využití controllingu v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou controllingu v podniku a zaměřuje se především na operativní plánování a následnou kontrolu plánu. Je rozdělena do tří částí. V první části jsou popsány teoretické poznatky, potřebné pro další části práce. Druhá část se zabývá analýzou současného stavu controllingu a zejména stavem finančního plánování v podniku a plánu pro rok 2021. Poslední návrhová část vychází z předchozích částí a jsou zde navrženy nápravná opatření a úpravy týkající se procesu plánování a následné kontroly plánu v podniku.
The master´s thesis deals with the analysis of controlling in the company and focused mainly on operational planning and subsequent control of the plan. It is divided into three parts. The first part describes the theoretical knowledge and is needed for other parts of the thesis. The second part deals with the analysis of the current state of controlling in the company and especially the state of financial planning in the company and the plan for 2021. The last part is based on the previous parts and proposes corrective actions and adjustments related to the planning process and subsequent control of the plan in the company.
Description
Citation
VONDRÁČEK, R. Využití controllingu v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
otázky oponenta - odpovězeno Ing. Pěta - Řeší společnost i jiné důvody odchylek než kvalitativní? - odpovězeno Ing. Pěta - Odchylky u tržeb se řeší obousměrně nebo použe při poklesu? - odpovězeno Ing. Ptáček - V čem se liší Váš návrh analýzy odchylek od klasické analýzy? - odpovězeno doc. Lajtkepová - Jak probíhá spolupráce s francouzským TOP managementem? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO