Daňové dopady přeměn obchodních společností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na přeměny obchodních společností. Teoretická část se věnuje jednotlivým typům přeměn, a především jejich účetním a daňovým dopadům. Praktická část práce se zabývá nejčastějšími případy přeměn obchodních společností, a to fúzí a rozdělením. V poslední části diplomové práce jsou uvedeny praktické příklady a jejich zhodnocení.
This diploma thesis is focused on the transformation of business companies. The theoretical part deals with individual types of transformations, and especially their accounting and tax implications. The practical part of the thesis deals with the most common cases of company transformations, namely mergers and divisions. The last part of the diploma thesis contains practical examples and their evaluation.
Description
Citation
LIGASOVÁ, M. Daňové dopady přeměn obchodních společností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-10
Defence
Otázky oponenta - odpovězeno částečně. doc. Žižlavský - Dokážete více specifikovat účel rozdělení společností? - Společnosti spolu spolupracovaly a bylo pro ně výhodnější, když se část majetku oddělila a přešla k jiné společnosti. doc. Žižlavský - Co se stalo se zbytkem společnosti? - Společnost nezanikla, připojila se k existující společnosti. Ing. Pěta - Názvy společností jsou fiktivní? - Ano, i identifikační čísla jsou vymyšlená. prof. Režňáková - Připomínky k záměru a ekonomickým dopadům práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO