Pokročilé techniky pro úlohy celočíselné optimalizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá celočíselnou optimalizací na reálných datech. Jedná se o úlohou plánování výroby. V první části práce vymezíme problém sestavení plánu výroby. Dále proběhne jeho modelování jako optimalizační úlohy. V druhé části jsou navrženy metody řešení této úlohy. Práce končí srovnáním metod podle kvality jejich řešení.
This thesis deals with integer optimization on real data. Solved problem is production planning. Problem is descripted in first part of thesis. Next is obtained its optimization model. In second part are obtained solution methods for this problem. On the end are those methods compared in term of its solution quality.
Description
Citation
LIŠKA, O. Pokročilé techniky pro úlohy celočíselné optimalizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (předseda) prof. RNDr. Miloslav Druckmüller, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Zuzana Hübnerová, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Zdeněk Opluštil, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Petr Vašík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student představil prezentaci svojí diplomové práce na téma Pokročilé techniky pro úlohy celočíselné optimalizace. Práce se týká zpracování dat z továrny na výrobu pletiv pomocí svařování. Student sestavil model pro optimalizaci výroby. V následné diskuzi odpovídal student na otázky položené oponentem DP. Dále se diskuze týkala otázek volby koeficientů v optimalizační úloze. Prof. Pospíšil měl otázku týkající se variability řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO