Návrh a optimalizace spalovací komory s roštem na palivový mix

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce zahrnuje rešerši problematiky spalování na roštu, která slouží k sestavení výpočetního nástroje ve formě interaktivního skriptu v programovacím jazyku Matlab. Program je použit pro získání parametrů zařízení v závislosti na zadaných vlastnostech vstupující palivové směsi, pro nalezení vhodné konstrukce s ohledem na technologické požadavky a zpracování základní modelové a výkresové dokumentace.
The thesis contains literature research in grate firing, leading to compilation of a computing tool in form of an interactive script written in the scripting language Matlab. The program is subsequently used for calculation of the apparatus’ parameters, finding the optimal design with respect to technological requirements and creation of basic model and drawings.
Description
Citation
ZABLOUDIL, J. Návrh a optimalizace spalovací komory s roštem na palivový mix [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Marcus Reppich (předseda) prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Jícha, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Turek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Pařízek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student prezentoval závěrečnou práci. Obsah prezentace: - Cíle práce - Teoretická část (roštová ohniště - funkce a typy, koncepční návrh, postup výpočtu) - Praktická část (představení vlastního počítačového programu pro výpočet a grafické výstupy, výsledky výpočtu v podobě protokolu, návrh vyzdívky, vizualizace zařízení a jeho částí - roštové části, spalovací komory) - Shrnutí výsledků a závěr Po prezentaci zodpověděl otázky oponenta práce a otázky položené členy komise. Dotaz na možné degradační mechanismy zařízení. Zodpovězeno uspokojivě. Dotaz na efekt selhání funkce membránové stěny. Zodpovězeno uspokojivě. Dotaz na praktické ověření výsledků práce. Zodpovězeno uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO