Zabezpečování kvality sestav mechanických hřídelových těsnění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou vybrané sestavy hřídelového těšení. Na této sestavě byla provedena analýza neshod a v následném PDCA cyklu navržena, aplikována a ověřena nápravná opatření. Dále byla navržena reálná zlepšení, která mohou mít do budoucna značný pozitivní vliv na celkovou kvalitu této sestavy hřídelových těsnění. Hlavním přínosem této práce je snížení počtu neshod a dále prohloubení řízení moderních metod kvality ve spolupracující organizaci.
The thesis deals with the issue of a selected sealing shaft assembly. On this assembly, a nonconformity analysis was performed and corrective measures were proposed, applied and verified in a subsequent PDCA cycle. Furthermore, realistic improvements have been proposed that can have a significant positive impact on the overall quality of this shaft seal assembly in the future. The main contribution of this thesis is to reduce the number of non-conformances and on top of that to deepen the management of modern quality methods in the collaborating organization.
Description
Citation
PŘÍKASKÝ, J. Zabezpečování kvality sestav mechanických hřídelových těsnění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Hana Pačaiová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (člen) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Drlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka seznámila členy komise se svou závěrečnou prací na téma "Zabezpečování kvality sestav mechanických hřídelových těsnění". Student úspěšně zodpověděl otázku oponenta. Co to je za normu kterou zmiňujete AS 9100? (zodpovězeno) Z jakého materiálu je měřená součástka a jaké materiály pro dotykové měření byly použity? (zodpovězeno) Sledujete ukazatel celkové efektivity zařízení ve firmě? (částečně zodpovězeno) Jaké jsou požadavky na údržbu ve spolupracující firmě? (zodpovězeno)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO